Bashkëpunimi i shkollës tonë dhe fondacionit Pestalozzi nga Zvicra

Vazhdon bashkëpunimi i shkollës së mesme në Bujanoc dhe fondacionit Pestalozzi nga Zvicra.

Në kuadër të projektit “Qyteti ynë, shkollat ​​tona”, i implementuar nga Fondacioni Pestalaci i Qeverisë Zvicerane, Drejtori i Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës dhe organizatës Group 484, për të tretin vit radhazi. Ulrich Strucki, së bashku me përfaqësuesin e Fondacionit Pestalci në Serbi, Slavica Kijevčanin, Katarina Najdanovic, koordinatore e projektit përpara Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë, dhe Ivana Seratlic, asistente e projektit në Grupin 484.

Z. Ulrich Strucki fillimisht foli me drejtorët e shkollave Sezai Suroi dhe Saint Sava. Më pas, të gjithë të ftuarit vizituan një ekspozitë fotografish të marra gjatë aktiviteteve me nxënësit e shkollave pjesëmarrëse. Pas kësaj, u mbajt një orë e përbashkët e nxënësve të shkollës së mesme “Sezai Suroi” dhe “Sveti Sava”, e cila u realizua nga mësuesesja e gjuhës serbe si gjuhë jo amëtare Jelena Randelovic në bashkëpunim me koordinatoren e shkollës Arta Hasani. Në aktivitete morën pjesë edhe arsimtarët e shkollës së mesme Sveti Sava dhe shkollës fillore “Vuk Karadzic” nga Levosoja. Z. Strucki foli me nxënës në të dy shkollat ​​(“Sezai Surroi” dhe “Saint Sava”), si dhe me studentë që qëndruan në një fshat për fëmijë në Trogir, Zvicër, si pjesë e një shkëmbimi ndërkulturor.

Shpërndaje në: