Këshilli i arsimtarëve jep mendim për zgjedhje të drejtorit të shkollës

Sot u mbajt mbledhja e Këshillit të arsimtarëve, ku punëtorët e shkolles së mesme “Sezai Surroi”, me votim te fshehtë u deklaruan për kandidatët për drejtor të shkollës me mandat katërvjeçar.

Për postin e drejtorit konkuruan dy kandidatë, Admir Nazifi, ekonomist i diplomuar dhe Hisen Saqipi, profesor i gjuhës frënge.

Nga gjithsej 106 punëtorë me të drejtë vote, kandidati Admir Nazifi mori përkrahje me gjithësej 59 vota, kurse Hisen Saqipi mori 46 vota, ndërsa 1 votë ishte e pavlefshme. Këshilli i arsimtarëve jep mendim për zgjedhjen e drejtorit.

Ditët në vijim pritet të kërkohet mendim nga Këshilli Nacional Shqipëtar dhe Ministria e Arsimit.

Sipas Ligjit mbi Sistemin e Arsimit dhe Edukimit, drejtorin e zgjedh ministri.

Shpërndaje në: